Reacția lui Vlad Filat

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, și-a exprimat regretul în legătură cu decizia lui Iurie Leancă de a părăsi formațiunea politică, declarând că nu au existat motive pentru o astfel de hotărâre, transmite Puterea.

„Nu cred că din punct de vedere politic este o decizie corectă, mai ales acum, într-o perioadă de maximă responsabilitate pe care o traversăm”, a spus Filat într-un briefing.

În replică la unele afirmațiile ale lui Leancă, Filat a declarat că PLDM și PDM nu vor renunța niciodată la cursul pro-european și că nu poate fi vorba de „conspirație”, deoarece Iurie Leancă a participat la toate rundele de negocieri.

De asemenea, Filat și-a exprimat regretul că „Iurie a considerat că-și poate ajuta țara doar din funcția de premier”.

„Plecarea oricărui coleg din partid este una regretabilă, iar în cazul dâsnului (lui Leancă – n.r.) este foarte regretabilă”, a menționat Filat, mulțumindu-i, totodată, fostului coleg pentru tot ceea ce a făcut.

„Voi continua să comunic cu Dumnealui și dacă va fi necesar – să-l ajut. Sper că va fi o atitudine reciprosă”, a spus în final Vlad Filat.

Precizăm că astăzi Iurie Leancă a anunțat că se retrage din PLDM și va iniția, în scrut timp, un nou proiect politic.

Foto: captură privesc.eu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*