Reacția timidă a lui Traian Băsescu după ce a rămas fără cetățenia R. Moldova

Fostul președinte Traian Băsescu, care după decizia Curții Supreme de Justiție a pierdut definitiv cetățenia R. Moldova, susține că și-ar fi dorit cetățenia pentru a lupta mai puternic pentru unire, dar nu se lasă descurajat și anunță că își păstrează același obiectiv.

„Aș fi vrut să lucrez în continuare pentru acest proiect pe care îl am și să pot lucra din calitate de cetățean al Republicii Moldova. Aș fi vrut să pot să-mi asum președinția acelui partid PUN. Sigur, decizia justiției din Republica Moldova mă împiedică să fac acest lucru, dar măcar românii trebuie să știe că trebuie să ne implicăm mult mai mult și mult mai mulți, pentru că în R. Moldova sunt încă pături sociale largi nostalgice după Uniunea Sovietică.”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.

La baza deciziei CSJ a stat inclusiv faptul că Băsescu nu a comunicat și nu a indicat că se află sub urmărire penală, fapt care constituie un impediment la obținerea cetățeniei R. Moldova. Andrei Bivol, avocatul ex-președintelui român, a declarat că toate căile de atac naționale au fost epuizate și că nu cunoaște dacă Traian Băsescu va acționa R. Moldova la CEDO.

Traian Băsescu a primit cetățenia R. Moldova în 2016, iar în 2017 Igor Dodon i-a retras-o, la scurt timp după ce şi-a preluat mandatul. Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Igor Dodon, însă atât prima instanță, cât şi Curtea de Apel au respins cererea fostului președinte român.

Foto: youtube.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*