Un nou record! Moldovenii fac tot mai multe plăți cu cardul

Piaţa operațiunilor fără numerar cu carduri emise în R. Moldova și efectuate în ţară a atins în nouă luni a acestui an nivelul record de 3.4 miliarde de lei, cu circa 200 milioane de lei peste cifra înregistrată pe întreg anul 2016.

Achitările cu cardul la rețelele comerciale, benzinării și alte unități de prestări servicii își mențin și în 2017 tendința de creștere puternică din ultimii șase ani, mult peste media pieţei, potrivit datelor BNM.

Este al șaselea an consecutiv în care achitările cu instrumente de plată electronică în rețelele comerciale şi alte unități ce prestează servicii cresc puternic și au atins o pondere de peste 10%, în trimestrul trei al acestui an.

Moldovenii au făcut cumpărături în țară şi au achitat servicii la POS terminale în sumă de 1.2 miliarde de lei, scrie Moldpres. Achitările cu instrumente de plată electronică s-au majorat în iulie-septembrie cu 48.6 la sută faţă de perioada similară a anului precedent, triplu peste media pieței, care a înregistrat o creștere de 15.9 la sută.

Patru din zece operațiuni cu carduri emise în R. Moldova efectuate în ţară au reprezentat-o plățile fără numerar. Zilnic au fost efectuate peste 44 mii de tranzacții de achitare prin POS terminale pentru servicii sau cumpărături.

În R. Moldova umărul posesorilor de carduri se cifrează la 1,68 mil. de carduri.

Foto: alba24.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*