Recordul Guvernului Leancă

Mai mulți miniștri și demnitari din Parlament au participat sâmbătă, sub îndrumarea unor brutari, la prepararea unei învârtite-gigant cu mere.

Acțiunea s-a desfășurat cu genericul „Plăcinta care ne unește”, fiind o inițiativă a premierului Iurie Leancă în vederea susținerii producătorilor agricoli, afectați de restricția impusă de Rusia la importul fructelor moldovenești.

Învârtita coaptă cu aportul demnitarilor a avut lungimea de peste 50 de metri, fiind coaptă pe o tavă cu diametrul de doi metri. La prepararea învârtitei au fost folosite circa 500 de kilograme de mere. Învârtita a fost coaptă timp de o oră, după care a fost tăiată și împărțită vizitatorilor de către demnitari.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, Iurie Leancă a declarat că, dacă se va reuși înregistrarea performanței în Cartea Recordurilor, fondurile încasate vor fi împărțite cu agricultorii moldoveni, „care acum sunt supuși unor probleme”.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, s-a arătat convins că învârtita cu mere va fi inclusă Cartea Recordurilor.

„Noi am comunicat cu cei de la „Guinness Book”. O fotografiem, o filmăm, prezentăm rezultatele și timp de o jumătate de an va fi înregistrată în „Guinness Book” , a spus ministru Bumacov.

Pe de altă parte, presa de la Chișinău a scris azi că cea mai mare plăcintă cu mere din lume a fost coaptă acum trei ani la Buenos Aires şi a avut o lungime de 303 metri. | PUTEREA.info 

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*