Referendum la Bălți! Soarta primarului Usatâi, în mâinile bălțenilor

Consiliul Municipal Bălți a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, organizarea unui referendum pentru a afla dacă locuitorii orașului și-ar dori ca primarul Renato Usatâi să fie demis.

În favoarea referendumului au votat 27 de consilieri dintre cei 35. Conform procedurilor, Comisia Electorală Centrală urmează să stabilească data desfășurării scrutinului.

Inițiativa desfășurării unui referendum a fost cerută, zilele trecute, chiar de către Renato Usatâi, care a declarat că va demisiona chiar dacă va obține 51% din voturi. În alegerile locale din 2015, Renato Usatâi a învins din primul tur de scrutin obținând 72,46% din sufragii.

Primarul de Bălți, Renato Usatâi, este dat în urmărire internațională, numele său figurând într-un dosar ce vizează atentatul asupra bancherului Gherman Gorbunțov. Pentru a evita arestul, Renato Usatâi, de mai bine de un an se află în Rusia. În perioada lipsei sale din Bălți, interimatul a fost asigurat de către viceprimarul Igor Șeremet, care însă a demisionat ieri, motivând că Usatâi nu mai are încredere în el. Azi, Consiliul Municipal Bălți a decis că viceprimarul Leonid Babii va asigura interimatul de primar al orașului.

Foto: btv.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*