Referendumul pentru revocarea lui Renato Usatâi va avea loc la 4 martie

Referendumul local privind revocarea din funcție a primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi, va avea loc pe 4 martie. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi, 19 ianuarie, a Consiliului municipal Bălți, cu 21 de voturi.

Plebiscitul este inițiat la solicitarea primarului, care, potrivit consilierilor partidului pe care îl conduce, vrea să pună astfel capăt speculațiilor că nu mai are susținerea orășenilor.

Într-o intervenție online de la Moscova, Renato Usatîi a salutat și le-a mulțumit consilierilor municipali ai formațiunii pe care o conduce pentru gestul de a intra în greva foamei în semn de protest pentru tensiunile fără precedent din partea reprezentanților guvernării, pe care i-a numit criminali cu epoleți. Renato Usatîi spune că aleșii locali au dat dovadă de stoicism, de eroism, și-au demonstrat devotamentul față de locuitorii orașului Bălți și pot servi pentru toți cetățenii țării un model de confruntare a „oamenilor lui Plahotniuc” (liderul PDM).

Ședința Consiliului municipal Bălți s-a desfășurat pe fundalul unei acțiuni de susținere a primarului, organizată de către membri și simpatizanți ai Partidului Politic „Partidul Nostru”, pe care îl conduce Renato Usatîi. Acesta nu este în ţară de mai bine de un an, iar ședințele cu funcționarii Primăriei sunt desfășurate prin transmisiuni online de la Moscova.

Consiliului municipal Bălți are 35 de consilieri.

IPN

Foto: balti.mae.ro

3 Comments

  1. Iar citeva milioane cheltuite aiurea doar ca sa se confirme ceea ce se stie, ca Balți-ul vrea sa scape de Usatâi și punctum.

  2. Cine-i idiotul care ar vrea ca Usatii sa ramina primar? Ce fel de degradat trebuie sa fii ca sa sustii un primar ce n-a fost in tara din 2016?

  3. Și iată acum Bălțenii au să-și decidă singuri soarta, dar dacă au să-l susțină iar pe Usatîi ap merită ceea ce au.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*