Reglări de conturi în PLDM

Președintele Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, deputatul liberal-democrat Veaceslav Ioniță, a acuzat colegii din fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) de blocarea intenționată a unor proiecte de legi în Parlament pentru care Guvernul și-a asumat recent răspunderea politică. Ioniță (foto) a afirmat că Guvernul ar urmări fraudarea bugetului de stat cu peste un miliard de lei. În replică, liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț a spus că afirmațiile lui Ioniță sunt „total deplasate şi aberante”, iar un purtător de cuvânt al premierului Iurie Leancă a spus că declarațiile lui Ioniță sunt „o furtună într-un pahar cu apă”.

Veaceslav Ioniță, care nu este membru al PLDM, a declarat, luni, într-un briefing de presă că cele 11 proiecte de legi pe care și le-a asumat politic Guvernul ar favoriza delapidări de la bugetul de stat în proporție de mai bine de un miliard de lei.

Ioniță a arătat că responsabil de blocarea proiectelor de legi se face colegul său de partid – Valeriu Streleț, președintele fracțiunii parlamentare a PLDM.

În replică, Valeriu Streleț a spus că declarațiile lui Ioniță par a fi făcute fie din oboseală, fie din dragoste platonică sau decepţie că nu a reuşit să realizeze „comanda patronului”. Acuzațiile lui Ioniță sunt total deplasate şi aberante, în condițiile în care proiectele de legi despre care e vorba au fost discutate în coaliţie, a mai spus Streleț.

Liliana Vițu, purtătoarea de cuvânt a premierului Iurie Leancă, a calificat afirmaţiile lui Veaceslav Ioniţă ca fiind „o furtună într-un pahar cu apă”.

„Prin afirmaţiile făcute astăzi, domnul Ioniţă mai mult s-a discreditat, decât a explicat de ce a admis blocarea unor legi extrem de importante în comisia pe care o conduce”, a spus Liliana Vițu.

„Legile asupra cărora Guvernul şi-a angajat răspunderea politică au fost elaborate în strânsă colaborare cu instituţiile financiare internaţionale, care au pledat pentru aprobarea cât mai rapidă a acestor acte legislative”, a menționat Vițu.

Pe de altă parte, ex-premierul Ion Sturza califică declarațiile făcute astăzi de către politicieni drept „bizare”. „După cum o tot spun de luni de zile, suntem martorii unui război oligarhic (transpartiinic!) pentru redistribuirea zonelor de influență și banilor publici. Preponderent, în sectorul financiar”, a afirmat Ion Sturza.| PUTEREA.info

Foto: plus.google.com

CONTEXT >Pentru ce Legi și-a asumat răspunderea politică Guvernul Leancă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*