Renato Usatâi critică acordul semnat de Filip și Stoltemberg: NATO e deja în Moldova

Liderul Partidului Nostru, primarul de la Bălți, Renato Usatâi a comentat pe rețelele de socializare semnarea acordului dintre Guvernul R. Moldova și Alianța Nord-Atlantică privind deschiderea la Chișinău a unui birou de legătură cu NATO.

Renato Usatâi consideră că prin semnarea acordului a fost încălcată Constituția R. Moldova, iar decizia urmărește să încingă relațiile dintre Chișinău și Moscova.

Liderul Partidului Nostru a mai declarat că afirmațiile oficialilor europeni precum că R. Moldova nu este impusă să adere la NATO nu sunt convingătoare. „De-facto Alianța e deja în Moldova. Acest fapt complică soluționarea conflictului transnistrean”, menționează Usatâi, care consideră că renunțarea R. Moldova la statutul de neutralitate va reduce la zero șansele de reintegrare.

Precizăm că, ieri, și președintele ales Igor Dodon și-a exprimat  dezacordul în legătură cu decizia autorităților de la Chișinău de a deschide anul viitor, la Chișinău, un birou de legătură al NATO. Acordul privind deschiderea biroului NATO a fost semnat la Bruxelles de către premierul Pavel Filip și Jens Stoltemberg, Secretarul General al NATO.

Foto: fb.com

3 Comments

  1. Usatii posibil a uitat ca si in F.Rusa este deschis oficiu a cleor de la NATO, si ei nu sunt derajnati de acest fapt, de ce potlogatii acestea de pro-rusi din Moldova se agita asa tare.

  2. Si ce daca se va deschide un oficiu a celor de la NATO in Moldova? Acolo totdeauna vor activa oameni in civil si fara armament, ceea ce nu poti spune despre armata rusa care se afla pe teritoriu R.Moldova de 25 ani.

  3. IL INCHIMPA TARE BRATVAUA CARE A RAMAS FARA DOI FACTORI IMPORTANTI IN SISTEMUL DE SPALARE DE BANI IN MOLDOVA, PLATON SI FILAT. TREBUIE SANE DAM BINE SEAMA NUMAI DUPA PERIOADA IN CARE AU IESIT TOTI DIN SARACIA DE 20 DE ANI CU AFACERI DE MILIOANE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*