Rețeta lui Pavel Filip pentru rezolvarea problemei transnistrene

Voința politică și atmosfera de încredere, sunt doi factori determinanți în găsirea unei soluții în problema transnistreană.

Afirmația a fost făcută de premierul Pavel Filip la reuniunea Grupului de bază al Conferinţei de securitate de la Munchen, care se desfăşoară la Minsk

„Iată de ce autoritățile R. Moldova depun toate eforturile pentru a clădi cărămidă cu cărămidă o atmosferă de încredere și a-i convinge inclusiv cei sceptici că soluțiile pot fi găsite”, a spus premierul Pavel Filip.

Prim-ministrul a spus că R. Moldova va continua să facă pași decisivi în direcția soluției finale, dar și să insiste asupra retragerii trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre.

Filip crede că pentru a nu admite situații similare celei din regiunea transnistreană și a proteja interesele fiecărui stat, atenția urmează a fi concentrată pe prevenirea conflictelor.

Foto: gov.md

2 Comments

  1. H… reactia. Mai tare mi-a placut reactia americanilor, atunci cind Plahotniuc si-a luat inima in dinti si a pus subiectul transnistrean pe masa Congresului SUA.

  2. Si totusi cred ca anume acest guvern are o solutie si argumente ce parvin prin actiuni concrete asa ca sustinere la nivel mondial la asambleia ONU

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*