Rețineri pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari

Trei oameni de afaceri au fost reţinuţi, marți, de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, fiind bănuiţi de escrocherie, exprimată prin dobândirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înşelăciune şi abuz de încredere, fapt ce a cauzat daune în proporţii deosebit de mari intereselor publice.

Aceștia sunt cercetaţi penal pentru escrocherie și au fost plasați pentru 72 de ore în izolatorul CNA.

Potrivit datelor preliminare ale urmăririi penale, bănuiţii ar fi obţinut dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 287 de metri pătraţi din incinta Magazinul Universal Central UNIC, în baza unei încheieri de judecată false.

S-a constatat că asemenea hotărâre de judecată nu a fost emisă de vreo instanţă, iar judecătoarea care ar fi semnat pretinsa hotărâre ar fi demisionat din sistem cu mult timp înainte.

Pentru fortificarea probatoriului, ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat astăzi 18 percheziţii la birourile de serviciu, domiciliile şi automobilele bănuiţilor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă până la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Foto: noi.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*