Rusia expulzează cinci diplomați moldoveni

Cinci angajați ai misiunii diplomatice a R. Moldova la Moscova au fost declarați persona non grata și urmează să părăsească teritoriul Federației Ruse în termen de trei zile. Ministerul rus de externe precizează că decizia reprezintă un răspuns la expulzarea a cinci diplomați ruși din Moldova pe 29 mai.

Ministerul rus mai menționează că nota informativă cu privire la expulzarea angajaților moldoveni a fost înmânată ministrului-consilier al Ambasadei R. Moldova în Rusia, Nicolae Mâinea.

Partea rusească și-a exprimat speranța că la Chișinău se conștientizează contraproductivitatea acțiunilor neprietenești în raport cu federația Rusă și caracterul distructiv al pasului făcut de către partea moldovenească, fapt ce vine în contradicție cu principiile parteneriatului și a încrederii reciproce.

Cinci diplomați ruși au fost declarați pe 29 mai persona non grata în Republica Moldova. Autoritățile moldovene nu au dat mai multe informații cu privire la motivele care au dus la expulzarea diplomaților ruși. Premierul Pavel Filip a declarat că decizia a fost luată în baza informațiilor oferite de serviciile speciale.

IPN

Foto: rusvesna.su

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*