S-a stins Constantin Tănase

Directorul publicației „TIMPUL”, scriitorul și jurnalistul Constantin Tănase s-a stins, azi, la un spital din Chișinău. Constantin Tănase avea 65 de ani, informează Puterea.info.

„Vă anunțăm cu regret că fondatorul ziarului „TIMPUL”, ziaristul și scriitorul Constantin Tănase, a încetat astăzi din viață. Redacția transmite condoleanțe familiei, apropiaților și tuturor celor care l-au iubit și l-au citit în acești ani”, a scris ziarul „TIMPUL” pe pagina sa de internet.

Cauzele decesului lui Constantin Tănase nu au fost anunțate, deocamdată, dar se cunoaște că editorialistul avea probleme de cardiace, după ce a suferit anterior un atac de cord.

Constantin Tănase s-a născut pe 29 iunie 1949, în satul Nemţeni, raionul Hânceşti. Și-a făcut studiile la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău, după care a studiat la Moscova, la Institutul de Lingvistică al Academiei de Științe. Este autorul câtorva volume de publicistică și a numeroase editoriale, care au fost publicate de-a lungul anilor în ziarul „TIMPUL” pe care l-a fondat în 2001. În 2009, a fost decorat cu „Ordinul Republicii”, distincția supremă a R. Moldova.

Foto: vipmagazin.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*