S-au ieftinit carburanții

Mai multe staţii PECO au afişat în această dimineaţă, 11 decembrie, preţuri mai mici la carburanţi. Astfel, benzina se ieftineşte în medie cu 40 de bani/litru, iar motorina cu 60 de bani/litru. Notificări în acest sens au fost depuse la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică de către 7 companii petroliere, 4 dintre care sunt importatoare de carburanţi.

Potrivit IPN, ofiţerul de presă al ANRE, Anatol Barbei, a declarat că preţul mediu de comercializare a benzinei de către cele şapte companii a scăzut până la 17,33 lei per litru, iar preţul motorinei –  până la 14,95 lei per litru.

Ultima dată în acest an, preţurile cu amănuntul la benzină şi motorină au scăzut la începutul lunii noiembrie, în medie cu 25 bani/litru şi, respectiv, cu 30 bani/litru.

Potrivit ANRE, pe piaţa produselor petroliere activează 86 de agenţi economici care deţin licenţe de activitate pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei. Aceste produse se comercializează la 624 de staţii de alimentare din ţară.

Foto: protv.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*