Saltul incredibil al leul moldovenesc

Leul moldovenesc va fi acceptat pentru operațiuni de schimb valutar și tranzacții bancare în România, grație cooperării dintre BNM cu Banca Comercială Română și Banca Transilvania.

Potrivit BNM, cele două mai mari bănci licențiate din România, cu o cotă cumulativă de circa o treime din piața bancară românească, vor lansa serviciul de schimb valutar lei moldovenești (MDL) contra lei românești (RON) de către persoanele fizice pe teritoriul României, precum și serviciul de transferuri bancare în lei moldovenești de către una dintre acestea.

Serviciul de schimb valutar MDL/RON va fi disponibil începând cu 1 octombrie 2018 la sucursalele și ghișeele din principalele orașe din România.

Proiectul complex și inovator este susținut de băncile centrale de pe ambele maluri ale Prutului cu scopul de a simplifica viața cetățenilor din R. Moldova care studiază sau muncesc în România, precum și a călătorilor din ambele țări.

Acceptarea pe scară largă a leului moldovenesc pentru schimb valutar în afara granițelor R. Moldova este o premieră și reprezintă un pas suplimentar spre fortificarea credibilității și convertibilității monedei naționale.

Foto: protv.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*