Șansele lui Ceban și Năstase la alegerile de duminică

Directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă „ADEPT”, Igor Boțan, consideră că în turul doi candidații la funcția de primar al municipiuliu Chișinău au șanse egale. De altă părere este analistul politic Corneliu Ciurea, care spune că Ion Ceban, candidatul socialiștilor, este în avantaj față de Andrei Năstase, candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr.

Prognozele au fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Referindu-se la faptul că, înainte de turul întâi de scrutin, toate sondajele arătau că Andrei Năstase nu va trece în turul doi, Igor Boțan susține că modul în care se comportă alegătorii prezintă mai multe necunoscute. „De multe ori am menționat, uitați-vă la numărul de oameni care nu sunt deciși”, a afirmat expertul. În plus, 30% dintre alegători se decid în momentul în care sunt cu buletinul de vot în mână.

Igor Boțan spune, potrivit IPN, că Ion Ceban are experiență, operează bine cu detaliile. În schimb, Andrei Năstase a artat că poate învăța din mers foarte rapid și acesta este un lucru pe care trebuia să-l exploateze.

Analistul Corneliu Ciurea consideră că în turul doi campania electorală a fost mult mai activă. Candidatul Partidului Socialiștilor a jucat ofensiv, pe terenul adversarului. Iar Andrei Năstase la dezateri de multe ori, în loc să atace, răspundea atacurilor și încerca să se justifice.

Alegătorii din Chișinău sunt așteptați la urne să-și aleagă primarul în data de 3 iunie.

Colaj: ipn.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*