Săptămâna mondială a alăptării va fi marcată în Moldova

Începând de miercuri, 1 august şi timp de o săptămână în Republica Moldova se va desfăşura Săptămâna mondială a alăptării. Pe parcursul acesteia vor fi desfăşurate un şir de activităţi pentru a încuraja alăptarea şi pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a copiilor.

„Organizăm un şir de lecţii, training-uri, manifestaţii, pentru mâine este preconizată şedinţa din cadrul cursului nostru „Şcoala mamei”, unde vor fi prezentate beneficiile alăptării. Ideea principală este să dezminţim miturile despre alăptare care bântui în rândul populaţie şi să învăţam femeile să facă acest lucru cât mai simplu şi corect”, a specificat șeful de Secție nou-născuți din cadrul Institutului Mamei și Copilului, Alexandru Mogulceac, potrivit trm.md.

Potrivit statisticilor, puţin peste 92 la sută dintre toţi copiii nou-născuţi în Moldova au fost alăptaţi până la trei luni, iar 84% de copii – până la șase luni şi până la 1 an această cifră constituie 71,8% din numărul total de copii. Astfel, Săptămâna mondială a alăptării este o oportunitate de a promova laptele matern ca singurul aliment care satisface nevoile de creştere şi dezvoltare a copilului.

Foto: odoras.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*