Șapte angajați din sistemul medical, reținuți pentru corupere

Șapte angajați ai unor clinici private din țară au fost reținuți de CNA, fiind cercetați pentru abuz în serviciu și corupere pasivă. Aceștia ar fi instituit o schemă infracțională de estorcare a banilor de la pacienții asigurați pentru a-i supune investigațiilor imagistice și de tomografie computerizată, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA și Procuraturii Anticorupție, șeful secției imagistică și tomografie computerizată din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală ar fi organizat o rețea de medici din instituțiile medicale de stat și din clinici private, prin intermediul cărora oferea servicii contra cost pacienților.

În urma înțelegerii prealabile, medicii trimiteau pacienții pentru investigații tomografice, ocolind programările corespunzătoare. Astfel, pacienții ar fi achitat banii direct șefului Secției imagistică și tomografie computerizată, fără ca sumele să fie reflectate în evidența spitalului, iar medicii care îndreptau pacienți ar fi fost remunerați pentru fiecare persoană cu o parte din banii primiți.

În cadrul dosarului, au fost documentate aproximativ 100 de episoade în care s-a stabilit complicitatea a cel puțin 13 medici și alți angajați medicali din cadrul Centrului republican de diagnosticare medicală, Institutului de ftiziopulmunologie, Dispensarului cardiologic și unor clinici private.

Foto: puterea.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*