SCANDAL uriaș în PLDM! Chiril Lucinschi, pe cale să plece din partid din cauza unei inițiative a lui Plahotniuc de interzicere a TV rusești

Deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, este în conflict deschis cu liderul PLDM, Vlad Filat și ceilalți colegi din fracțiune, după ce aceștia au acceptat o inițiativă legislativă depusă de deputatul Vlad Plahotniuc și alți deputați din PD.

Inițiativa prevede interzicerea transmiterii pe teritoriul Republicii Moldova a posturilor de televiziune care nu au semnată Convenția Europeană, ceea ce înseamnă că, practic, nici un post rusesc nu va mai putea fi retransmis, e vorba în special despre emisiunile informative produse în Rusia.

Sursele noastre spun că Plahotniuc a venit cu această inițiativă pentru că s-a pregătit din timp și are banii necesari să-și finanțeze conținut propriu autohton, în timp ce pentru Chiril Lucinschi această inițiativă ar putea însemna închiderea TV7, deoarece acest post retransmite în proporție cea mai mare postul rusesc NTV.

Mai mult, Chiril Lucinschi urmează să meargă ambasador al Republici Moldova în Rusia, după ce acest post a rămas liber, iar votarea unei astfel de inițiative i-ar afecta relațiile pe care le are la Moscova.

Deputații PLDM însă nu pot refuza propunerea PD și acesta este motivul pentru care între ei și colegul lor Lucinschi a izbucnit un adevărat scandal, iar deputatul amenință cu părăsirea partidului dacă se votează o astfel de inițiativă.

Foto: Facebook.com/ChirilLucinschi

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*