Nou șef la Biroul BERD în R. Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a numit-o pe Angela Sax în funcția de șef al biroului BERD din R. Moldova.

Noul reprezentant al instituției financiare europene va prelua în aprilie funcția de la Dimitri Gvindadze, care a fost numit în poziția de șef al biroului BERD din Armenia.

Un comunicat de la BERD precizează că noua șefă a biroului din R. Moldova a fost prezentată astăzi autorităților de către președintele BERD, Suma Chakrabarti, care se află într-o vizită la Chișinău.

Angela Sax este bancher senior și s-a alăturat biroului BERD din Armenia în mai 2006, unde a lucrat la mai multe proiecte de infrastructura municipală, imobile, producere, agricultură și alte industrii. Unul dintre proiectele de succes pe care le-a administrat a fost investiția instituției financiare europene în modernizarea metroului din Erevan. Cea mai recentă funcție a sa, a fost de șef interimar al biroului BERD în Armenia.

Angela Sax a absolvit Universitatea de limbi străine din Erevan și deține o diplomă de afaceri MBA de la Nottingham University Business School. Este participantă la programul Senior Executive Fellows din 2004 la Universitatea Harvard KSG. Înainte de a se alătura BERD, a activat la Agenția pentru Dezvoltarea Turismului din Armenia și compania americană pentru dezvoltarea sectorului privat Sibley International Corporation.

BERD este cel mai mare investitor instituțional din Moldova, cu investiții de peste 1 mlrd. de euro de la lansarea operațiunilor în R. Moldova.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*