Silvia Radu și Nicolae Ciubuc au devenit miniștri

Noii membri desemnați ai Cabinetului de Miniștri, Silvia Radu și Nicolae Ciubuc, au depus, astăzi, jurământul de învestire în cadrul unei ceremonii desfășurate la Reședința de Stat.

Decretele au fost semnate de șeful Parlamentului Andrian Candu, care a exercitat interimatul funcției de președinte al țării pentru remanierea guvernamentală.

Noii membri ai Guvernului au fost felicitați de Președintele Parlamentului Andrian Candu și Prim-ministrul Pavel Filip. Silvia Radu este noul ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, iar Nicolae Ciubuc – ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

„Fiecare din noii miniștri a excelat și a avut performanțe în domeniul său de activitate. Domeniile pe care le vor gestiona sunt complexe, importante pentru cetățeni și au nevoie de schimbări”, a declarat Andrian Candu.

Spicherul și-a exprimat regretul că a trebuit repetat să exercite interimatul funcției de președinte al țării pentru remanierea guvernamentală. „Nimeni nu este mai presus de lege și toți trebuie să respectăm Constituția”, a spus Andrian Candu.

„Fortificăm, astăzi, echipa guvernamentală, iar dosarele pe care le-au preluat cei doi miniștri nu sunt deloc simple. Experiența managerială a noilor miniștri e importantă și am certitudinea că împreună vom reuși”,  a menționat prim-ministrul Pavel Filip.

Magistrații Curții Constituționale l-au suspendat din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat deliberat executarea obligațiilor stipulate de Constituție, respingând de două ori candidaturile propuse de Prim-ministru. Potrivit avizului Curții Constituționale, refuzul repetat al președintelui țării de a-și îndeplini obligația constituțională de numire a noilor membri ai Guvernului la propunerea prim-ministrului constituie o încălcare deliberată a obligațiilor constituționale ale șefului statului și a jurământului depus la învestirea în funcție.

Foto: parlament.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*