Situația la zi! Iată câți bani s-au recuperat din miliardul fraudat

1 mlrd. 002,59 mil. de lei (BEM – 451,92 mil. de lei; Banca Socială – 416,77 mil. de lei și Unibank – 133,9 mil. de lei) este suma care a fost recuperată din miliardul fraudat, conform ultimelor date publicate de Ministerul Finanțelor. 

Suma este formată datoriile percepute, vânzarea activelor băncilor şi a celor gajate.

În același timp, potrivit ministerului nominalizat, la data de 1 ianuarie a.c. rambursarea creditului de urgență s-a ridicat la suma de 1 mlrd. 079.98 mil. de lei (BEM – 334.04 mil. de lei; Banca Socială – 443.84 mil. de lei și Unibank – 302.10 mil. de lei).

Informațiile au fost publicate pe siteul Ministerului Finanțelor la rubrica „Recuperarea activelor fraudate”. Informațiile privind recuperarea miliardului fraudat sunt publicate, la cererea premierului Filip, începând cu luna iunie 2016, la fiecare început de lună.

Sursa: mf.gov.md

Foto: unimedia.info

4 Comments

  1. Nu aburiţi mintea oamenilor!!! Din BANII FURAŢI nu s-a recuperat niciun leu! S-au OBŢINUT nişte bănuţi din vânzarea activelor celor trei bănci şi au fost rambursate unele credite ale debitorulor de bună credinţă. Autorităţile doar apără de “lumină” identitatea celor “90% de oameni oneşti” din lista Kroll…

  2. Al doilea raport Kroll a fost dat BNM-ului. Dupa toate ar trebui ca anul acest sa se inceapa recuperearea banilor si trasi la raspundere cei implicati in miliardul furat.

  3. cred ca s-ar putea si mai mult, daca presa lui Filat ar pune accent pe presiune asupra celor implicati, dar nu l-ar apara pe fostul sef si alde Platon cu Topi…

  4. e cam floare la ureche, dar este raportul kroll doi care din cîte știm este și o anchetă de recuperare a banilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*