sondaj | Majoritatea cetățenilor, îngrijorați de eventuale anticipate

dcnews.ro

Majoritatea cetățenilor ar prefera o coaliție dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat sau o alianță PSRM-ACUM, iar eventuale alegeri anticipate ar avea rezultate similare cu cele din 24 februarie, potrivit unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Cei mai mulți cetățeni optează pentru crearea unei coaliției dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat. Această opțiune, care a întrunit 28,6% din voturi, este urmată la mică distanță de o coaliție dintre PSRM și Blocul ACUM agreată de 27 la sută dintre respondenți. Aproximativ 7% și-ar dori o coaliție PDM-ACUM, iar 6 la sută – un guvern minoritar. În același timp, ceva mai mult de 15 la sută din respondenți sunt în favoarea alegerilor parlamentare anticipate.

Sondajul mai relevă că în cazul unor noi alegeri, rezultatele vor fi similare celor de la scrutinul parlamentar din 24 februarie. Astfel, PSRM ar acumula 38% din numărul celor care au exprimat o opțiune de vot, urmat de PDM și Blocul ACUM cu peste 23% fiecare și de Partidul ȘOR, la limita pragului electoral, cu 5,8%.

Majoritatea cetățenilor este îngrijorată de eventuale alegeri anticipate, potrivit președintelui Asociației Sociologilor și Demografilor, Victor Mocanu, transmite Radio Chișinău.

În același timp, opiniile cetățenilor față de vectorul extern al Republicii Moldova rămân împărțite: 37% ar opta pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar 39 la sută – pentru integrarea în Uniunea Eurasiatică.

Sondajul a fost realizat la comanda unei organizații în domeniul educației electorale din cadrul CSI. Cercetările pe teren s-au desfășurat în perioada 1-10 mai pe un eșantion de 1189 de respondenți, marja de eroare apreciată de organizatori fiind de 3%.

2 Comments

  1. Anticipate inseamna bani cheltuiti in vant! Dar ce sa-i faci, daca Maia si Nastase sunt asa incapatinati si nu vor coalitie cu nimeni

  2. Este normal ca oamenii nu vor anticipate. Ei vor ca cei pe care i-au ales sa lase deoparte mofturile si sa guverneze tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*