Spicherul Andrian Candu a plecat în SUA

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită în SUA, în perioada 11-19 aprilie a.c., anunță Legislativul de la Chișinău.

Oficialul de la Chișinău va ține un discurs la Reuniunea Adunării Generale a ONU privind siguranța rutieră despre măsurile întreprinse pentru a reduce numărul victimelor în trafic, precum și importanța măsurilor de prevenire inclusiv prin instrumente legislative, standarde în infrastructura rutieră și educație. Aceste subiecte au fost recent abordate într-o ședință convocată la Parlament de Andrian Candu cu responsabilii din Guvern, partenerii străini și societatea civilă.

În calitate de ambasador al securității rutiere, desemnat de Eastern Alliance for Safe and Sustanable Transport, precum și de președinte de Parlament, Andrian Candu va participa la New York la Conferința parlamentară globală a Rețelei parlamentare a Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional. La reuniune parlamentari de pe toate continentele vor stabili agenda de acțiuni pentru anul curent.

Președintele Parlamentului va avea întrevederi cu Amina Mohammed, Secretar General adjunct ONU, precum și cu consulul Onorific al R. Moldova la New York Mark Meyer.

La Washington, președintele va avea întrevederi la Congresul SUA, USAID, FMI, Banca Mondială și Ministerul finanțelor al SUA și la Departamentul de Stat SUA.

Foto: parlament.md

1 Comment

  1. Daca americanii au incredere in acestia de la guvernare de la noi, inseamna ca totusi au prezentat ei progrese si reforme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*