Spicherul Andrian Candu vrea e-Parlament  

Conceptul e-Parlament urmează a fi implementat pe parcursul acestui am pentru a crește nivelul de transparență a procesului legislativ, comunică Puterea.info. 

Despre aceasta a declarat spicherul Andrian Candu la prezentarea Studiului privind eficiența expertizei coruptibilității în anul 2014, realizat de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției.

„Va fi un sistem de tip smart, care este deja implementat în câteva Parlamente din lume și care permite informarea în timp real asupra proiectelor de legi înregistrate în Parlament și asupra procesului legislativ în general”, a spus Candu, citat de Serviciul de presă al Legislativului.

Potrivit demnitarului, noul sistem informațional va contribui la sporirea calității lucrului deputaților și a funcționarilor din Parlament și va oferi posibilitatea coordonării documentelor în timp real.

Implementarea noului sistem ar urma să reducă pierderile de timp legate de colectarea și distribuția documentelor, va permite tuturor persoanelor interesate accesul la documente în variantă electronică în orice moment și din orice loc al lumii prin intermediul Internetului.

Foto: parlament.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*