Spicherul Candu – față-n față cu președinții ambelor Camere ale Parlamentului României

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut, marți, întrevederi cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la București, unde efectuează ultima vizită oficială din actualul mandat.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a mulțumit omologilor săi pentru sprijinul ferm pentru parcursul european al R. Moldova și suport pentru proiectele derulate în ultimii ani în țara noastră. Andrian Candu a vorbit despre necesitatea multiplicării proiectelor care aduc beneficii durabile dezvoltării R. Moldova. În particular, spicherul s-a referit la proiectele de interconexiune energetică și proiectele de susținere a investițiilor.

În cadrul întâlnirilor au fost abordate teme legate de viitoarea preşedinţie a României la Consiliul Uniunii Europene, subiecte legate de securitate și măsuri în fața riscurilor hibride. Părțile au discutat despre un program de susținere puternică a R. Moldova din partea României care ar putea fi lansat anul viitor.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului României au subliniat, la rândul lor, susţinerea perspectivei europene a R. Moldova şi reformelor interne pe traiectoria de integrare europeană a țării.

Discuţiile au vizat alegerile parlamentare din februarie anul viitor, Andrian Candu subliniind determinarea autorităților de a asigura un scrutin democratic și corect, conform standardelor internaționale. Președintele Parlamentului a invitat membrii Parlamentului României să participe în cadrul misiunilor internaționale de monitorizare a alegerilor parlamentare din anul viitor.

La finalul întrevederilor Președintele Parlamentului a semnat în Cartea de onoare a Senatului și cea a Camerei Deputaților din Parlamentul României și a înmânat Medalia Democrației lui Călin Popescu Tăriceanu și lui Liviu Dragnea pentru contribuții remarcabile la aprofundarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și România, precum și pentru merite deosebite în dezvoltarea relațiilor cu Parlamentul Republicii Moldova.

Andrian Candu a fost decorat cu Colanul Parlamentului, cea mai înaltă distincție a Camerei Deputaților din Parlamentul României.

Foto: parlament.md

3 Comments

  1. Să nu uităm că avem mereu o susținere financiară din partea României și peste 800 de grădinițe restaurate pentru binele copilașilor noștri

  2. Mulțumim României pentru sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova și suport pentru proiectele derulate în ultimii ani în țara noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*