Strigătul și chemarea lui Ghimpu

Partidul Liberal (PL) va boicota referendumul privind demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă. Anunţul a fost făcut de membrii PL în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a solicitat şi partidelor pro-europene să boicoteze referendumul.

„Facem un apel către partidele politice cu viziuni proeuropene să boicoteze acest referendum. Știu că sunt divergențe între noi, dar acum nu este vorba de PL și de celelalte partide, dar este vorba de capitala și de viitorul nostru. Stimați colegi de luptă politică, care sunteți pentru cauză românească și pro-europeană, indiferent de relațiile noastre, haideți să ne apărăm capitala și viitorul nostru. Boicot și doar boicot”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, citat de Radio Moldova.

Comisia Electorală Centrală a decis săptămâna trecută organizarea referendumului pe data de 19 noiembrie, după ce Consiliul Municipal Chișinău a adoptat o decizie cu privire la demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă. Ulterior, președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că indiferent de pozițiile politice, legea trebuie respectată.

Potrivit CEC, pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului local din 19 noiembrie privind revocarea primarului general al municipiului Chişinău sunt necesare 8,9 milioane de lei.

Dorin Chirtoacă este cercetat în dosarul parcărilor cu plată, fiind suspectat de acte de corupere pasivă și trafic de influenţă. Totodată, el este cercetat și într-o altă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Pe 28 iulie, edilul a fost suspendat provizoriu din funcția de primar general al Chișinăului. Dorin Chirtoacă se află la al treilea mandat de primar.

Foto: shok.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*