STUPID! A patra cauză principală de deces la moldoveni

În Moldova, decesul în accidentele rutiere reprezintă a patra cauză principală de deces în rândul cetăţenilor, a declarat în cadrul unei mese rotunde consacrate Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere, experta reprezentanţei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în RM, Stela Gheorghiţă.

Sursa citată a menţionat că, anual, în întreaga lume în accidentele rutiere mor şi sunt rănite circa 1,25 mil. de persoane.

“În Europa, numărul decedaţilor ajunge la aproximativ 8 mii. În acelaşi timp, acest lucru provoacă pagube economice şi morale enorme”, a spus Stela Gheorghiţă, citată de Infotag.

Potrivit şefului Inspectoratului Naţional de Patrulare al MAI, Liviu Baziuc, accentul principal în activitatea poliţiei se face pe prevenirea accidentelor în rândul participanţilor la trafic.

“Principalele cauze ale tragediilor pe drumuri sunt depăşirea limitei de viteză, conducerea în stare de ebrietate şi nerespectarea marcajelor şi a semnelor rutiere”, a spus el.

Potrivit lui, din 2011 până în noiembrie 2018, numărul accidentelor s-a redus cu 25%. Şi dacă în 2015 în accidentele rutiere au murit 30 de oameni, iar 43 au fost răniţi, atunci în 10 luni ale anului 2018 au decedat 50 de persoane, iar 28 de oameni s-au ales cu traumatisme grave.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul General al Poliţiei şi Inspectoratului Naţional de Patrulare, Uniunea Automobiliştilor din Republica Moldova, cu sprijinul OMS.

Foto: telegrafonline.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*