Surpriză în viitoarea configurație politică a Parlamentului

Cazul expulzării celor 7 cetățeni străini, discutat la Parlament

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în Legislativ ar accede PSRM, PAS, PD și PCRM, arată datele unui sondaj al Institutului de Marketing și Sondaje (IMAS), efectuat la comanda PDM.

Aceeaşi cercetare sociologică arată că, în urma evaluării răspunsurilor oferite de cetăţenii care susţin că au o opţiune clară de vot, în Parlament ar putea accede şi partidul Platforma DA.

Potrivit sondajului, cele mai multe fotolii de deputaţi ar putea fi ocupate de PSRM pentru care ar vota 31.6 la sută din respondenţi. Peste 13 la sută din persoanele chestionate au spus că vor vota pentru candidaţii PAS şi tot atâţia pentru candidaţii PDM. Alţi 6.5% din cei chestionați au spus că vor opta pentru politicienii propuşi de PCRM.

Aproape jumătate din participanţii la cercetare au indicat că vor opta pentru o guvernare pro-europeană, scrie Moldpres.

Sondajul a fost realizat în perioada 16 februarie-6 martie. La întrebări au răspuns 1099 de persoane din 76 de localităţi. Marja de eroare a sondajului este de +/-3%.

Foto: parlament.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*