Temele discutate de ambasadorul SUA cu șeful coaliției de guvernare din Moldova

Ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit s-a întâlnit, joi, cu şeful coaliţiei de guvernare şi presedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, pentru a discuta despre planurile partidului și cele ale coaliţiei.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, diplomatul american a îndemnat să se facă progrese în reformele necesare pentru integrarea europeană a R. Moldova şi programul FMI.

Părțile au discutat despre viitoarele alegeri parlamentare. Ambasadorul a solicitat coaliţiei de guvernare să asigure standardele democratice în perioada preelectorală, precum şi în timpul campaniei şi a alegerilor propriu-zis.

PDM menționează că James Pettit și Vlad Plahotniuc au discutat despre alegerile locale, care urmează să se în Chișinău, Bălţi, dar şi alte localităţi din ţară.

Vlad Plahotniuc şi James Pettit au vorbit despre necesitatea de a fi continuat procesul de reforme din Republica Moldova chiar dacă este un an electoral, astfel încât oamenii să trăiască mai bine aici, acasă. Printre subiectele abordate, au fost şi reglementarea conflictului transnistrean, dar şi perfecţionarea legislaţiei în domeniul audiovizualului.

Foto: pdm.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*