Tkaciuk: PSRM visează să facă coaliţie…

publika.md

Fostul deputat comunist și ex- consilierul prezidenţial, Mark Tkaciuk, consideră că în următorul Parament nu poate avea loc o „coaliţie situativă” despre care se vorbeşte în spaţiul public în ultimele zile.

Tkaciuk spune că nu are nicio importanţă care va fi forma de coaliţie în următorul legislativ.

Mark Tkaciuk consideră că, teoretic, o „coaliţie situativă”, despre care se discută în spaţiul public în ultima perioadă, este posibilă. Dar în practică, acest lucru nu se va întâmpla pentru că blocul ACUM nu ar fi „liber”.

„Noi am văzut declaraţia Departamentului de Stat al SUA, care a felicitat puterea şi câştigătorii. De aceea, totul este clar, ce fel de coaliţie situativă?”, se întreabă fostul deputat comunist, potrivit TVR Moldova.

În opinia lui, care va fi forma de coaliţie nu contează deloc.

Potrivit lui, o situaţie asemănătoare a existat în anul 2013, când comuniştii ajunseseră la o înţelegere cu Partidul Liberal Democrat, dar au intervenit partenerii externi şi acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Politologul este de părere că PSRM nu a avut nicio şansă să obţină victorie după schimbarea sistemului electoral cu introducerea circumscripţiilor uninominale şi din cauza politicii pe care a promovat-o în ultimii ani. În particular, socialiştii au înaintat acelaşi spectru de idei asemănătoare cu cele înaintate de Partidul Democrat: renunţarea la geopolitică, „calea a patra”, neutralitatea. În opinia lui Mark Tkaciuk, PSRM visează să facă o coaliţie cu PDM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*