TOP cei mai influenți politicieni moldoveni ai anului 2014

Premierul în exercițiu, Iurie Leancă, vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, este cel mai influent politician moldovean al anului 2014, potrivit unui top în acest sens realizat de experții Institutului de Analiză şi Consultanţă Politică „Politicon”, informează Puterea.info.

Următoarele două poziții sunt deținute, de asemenea, de doi exponenți ai PLDM – Vlad Filat, liderul partidului, și Natalia Gherman, șefa diplomației moldovenești. Aceștia sunt urmați de către democratul Igor Corman, spicherul Parlamentului. Președintele Nicolae Timofti se situează pe locul cinci, acesta fiind urmat de liderul comuniștilor Vladimir Voronin.

Pe locurile șapte, opt, nouă și zece s-au plasat, respectiv, primarul de Chișinău Dorin Chirtoacă (vicepreședintele PL), liderul democrat Marian Lupu, ministra Educației Maia Sandu (PLDM) și democratul Vlad Plahotniuc.

Liderul PL, Mihai Ghimpu se plasează pe locul 14; cel socialist – Igor Dodon – pe locul 20, guvernatorul autonomiei găgăuze, Mihail Formuzal pe treapta a 30-a, iar fostul ideolog al PCRM Mark Tkaciuk – pe locul 34. Renato Usatâi (Partidul „Patria”) se regăsește pe locul 35, iar luptătorul cu mafia, Sergiu Mocanu – pe poziția a 47-a.

Cu referință la anul politic 2014, „Politicon” menționează că acesta a fost unul complicat. „Este un an în care a fost reconfirmată opțiunea europeană a Republicii Moldova”, notează „Politicon” cu precizarea că aceasta a fost presărată îndesat cu „momente defrânare și compromitere de ordin politic intern”.

Foto: presedinte.md

3 Comments

  1. Hai ca ii bun ))), puternic sondaj, cred ca dupa credibilitate ii poate face concurenta numai lu Tinarul Comsomolist, plus ca si Anatol Taranu este “expert” serrios fapt dovedit deja prin acest sondaj )). Nu ce sa spui, o pus omuleanu niste vrzisori in buzunar.

  2. 😀 amuzant….vreau mai repede sa treaca Anul Nou ca si de luna viitoare sa vad din nou topuri realizate de acest grup de experti. cum naiba sa promovezi asa prostii cind esti la curent ca nimeni nu mai crede in topul acesta de doi bani?

  3. As crede eu acestei clasificari, daca nu o facea politiconu, care nu face decit sa inventeze, fara sa existe matrice de clasificare a acetor topuri. Taranu saracul nu mai stie cm sa-si vinda parerea…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*