Trei concurenți electorali s-au lansat în campania electorală 

Preşedintele PDM, Marian Lupu, liderul PSRM, Igor Dodon și Dumitru Ciubașenco (Partidul Nostru) s-au lansat, vineri, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

Sloganul electoral al lui Marian Lupu (50 de ani) este: „Aud. Ascult. Rezolv”.

lupu_lansare_moldpres

În cadrul lansării, care a avut loc la USM, Marian Lupu a declarat că împreună cu echipa sa vrea să creeze o ţară prosperă, care va asigura cetăţenii cu locuri de muncă şi salarii decente. Lupu a spus că miza este creşterea economiei, agriculturii, industriei şi a sectorului de servicii, menționând că va insista asupra creării noilor instituţii de învăţământ. De asemenea, Marian Lupu a declarat că își propune să activeze hotărât în direcția combaterii corupției, iar în acest sens va crea o comisie cu experți europeni.

Candidatul Partidului Nostru, Dumitru Ciubașenco a declarat că dacă va deveni președinte, va semna un decret pentru dizolvarea Parlamentului, provocând astfel alegeri anticipate.

ciubasenco_lansare_moldpres

Igor Dodon (41 de ani) pornește în campania electorală cu sloganul „Moldova are viitor”. Acesta a prefera să se lanseze în campania electorală din fața Catedralei Metropolitane din Chișinău.

dodon-lansare_moldpres

Igor Dodon a declarat că va promova trei direcții prioritare – statalitate, neutralitate, identitate moldovenească. Primele trei decrete pe care le va semnat Dodon, dacă va fi ales președinte vor viza întoarcerea miliardului furat, relansarea relaţiilor economice cu Rusia şi contracararea tuturor acţiunilor împotriva elementelor antinaţionale.

Foto: moldpres.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*