Trei mii de volume din București, donate unei biblioteci din Chișinău

Biblioteca Metropolitană București a transferat cu titlu gratuit către Biblioteca „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Chișinău un număr de 3.000 de volume, reprezentând a treia tranșă dintr-un transfer de 20.000 de volume.

Până acum au fost transferate 7.000 de cărți, urmând ca până la sfârșitul anului să fie transferate și restul de 13.000 conform promisiunii făcute de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, cu ocazia vizitei la Chișinău în data de 17 februarie 2018, se menționează într-un comunicat de presă.

Cu această ocazie, o delegație a Bibliotecii Metropolitane a vizitat trei spații ale Bibliotecii „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, printre care și Biblioteca „Mihai Eminescu”, bibliotecă ce va găzdui anul acesta Congresul Mondial al Eminescologilor, în luna septembrie.

În luna martie a fost semnat un Acord de Parteneriat între Biblioteca Metropolitană București și Biblioteca „B.P. Hașdeu” din Chișinău, potrivit căruia, în an de Centenar al Marii Uniri, cele două biblioteci municipale își vor da mâna spre a organiza și derula împreună o serie de activități culturale.

Evenimentul este realizat de Primăria Municipiului București prin Biblioteca Metropolitană București.

Foto/text: infoprut.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*