Tusk: „R. Moldova este un partener-cheie al UE”

Republica Moldova este un partener important al Uniunii Europene, iar cooperarea bilaterală va continua să fie aprofundată, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după întrevederea pe care a avut-o la Bruxelles cu premierul moldovean Chiril Gaburici.

„Sunt foarte fericit să îl primesc pe premierul Gaburici aici, la Bruxelles, în prima sa vizită oficială în străinătate. Republica Moldova este un partener-cheie al Uniunii Europene şi intenţionăm să continuăm cooperarea în săptămânile, lunile şi anii care vin”, a declarat Donald Tusk, conform unui comunicat oficial, citat de Mediafax.

„Acordul de Asociere semnat anul trecut conferă un nou nivel de profunzime în relaţia bilaterală. Republica Moldova se transformă într-un modern stat european. Aplicarea Acordului, inclusiv a reformelor mult aşteptate, va accelera acest proces”, a adăugat Tusk.

„Pe parcurs, beneficiile totale ale Acordului de Asociere vor fi simţite de poporul moldovean. Am discutat cu premierul Gaburici despre necesitatea intensificării acţiunilor de combatere a corupţiei, de reformare a sistemului judiciar şi de îmbunătăţire a condiţiilor pentru investiţii. Am fost de acord că există lacune esenţiale în sectorul financiar care trebuie abordate urgent”, a subliniat Tusk.

„UE va continua să fie alături de R. Moldova pe parcursul acestui proces, prin oferirea de susţinere financiară şi tehnică”, a insistat Tusk.

Puterea.info amintește că premierul moldovean Chiril Gaburici efectuează o vizită oficială la Bruxelles între 26 și 27 februarie, aceasta fiind prima sa vizită oficială în străinătate în calitatea de prim-ministru.

Foto: telegraph.co.uk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*