Ucraina acordă Moldovei 10 mii de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri

Ucraina va acorda R. Moldova 10 mii de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri pe teritoriul său. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței grupului de lucru moldo-ucrainean în domeniul transporturilor, care s-a desfășurat la Chișinău.

De asemenea, în cadrul ședinței, partea ucraineană a propus colegilor din Moldova expedierea unei adresări comune partenerilor de dezvoltarea privind finanțarea unui studiu de fezabilitate privind funcționalitatea segmentului de cale ferată Basarabeasca-Berezino, care ar permite trenurilor de marfă din Moldova să ajungă până în porturile din sudul Ucrainei. În total, ar urma a fi restabiliți circa 20 km de cale ferată pe teritoriul Ucrainei şi 1,5 km pe teritoriul R. Moldova.

În cadrul ședinței a fost parafat textul Protocolului cu privire la modificarea Acordului între Guvernul Moldovei și Guvernul Ucrainei cu privire la comunicația internațională auto, semnat la Chișinău la 20 martie 1993. S-a mai decis că autoritățile Aeronautice ale R. Moldova și Ucrainei să vor întruni în timpul cel mai apropiat pentru a discuta unele aspecte ce țin de liberalizarea pieței transportului aerian între cele două țări.

Foto: cetateanul.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*