UE oferă fonduri pentru dezvoltarea afacerilor în sudul R. Moldova

Uniunea Europeană lansează de la 1 martie a doua rundă a concursului de granturi pentru crearea noilor afaceri și dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM-uri) din UTA Găgăuzia și Taraclia.

Antreprenori începători și cu experiență din regiune pot obține ajutor financiar nerambursabil de până la 18.400 euro per proiect selectat, prin intermediul programului finanțat de UE „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și Taraclia” , implementat de PNUD.

Solicitanții eligibili pentru acest concurs sunt antreprenorii din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia care pot veni cu o contribuție de 20% din suma solicitată. Pe lângă suportul financiar, antreprenorii selectați vor mai beneficia de îndrumare și consiliere individuală în afaceri pe parcursul unui an. Fiecare beneficiar va avea obligația de a crea cel puțin  trei locuri noi de muncă.

Propunerile de proiect pentru obținerea finanțării din partea Uniunii Europene pot fi depuse până pe 2 mai a.c.

În cadrul primei runde a concursului de granturi, care s-a încheiat la 15 noiembrie 2016, au fost depuse 76 de oferte, dintre care au fost selectate 15 propuneri de proiect pentru finanțare. Proiectele respective vor genera circa 90 de locuri noi de muncă.

Foto: md.undp.org

4 Comments

  1. Imi este interesant cei din Gagauzia si Taraclia dupa ce vor primi sustinerea din partea europenilor iarasi vor zice ca au fost ajutati de rusi? Si in loc sa fie recunoscatori europenilor si celor de la guvernare care au reusit sa atraga acea asistenta ei ii multumesc rusilor.

    • UE ne ajuta, dar Dodon continua sa traga tara spre Rusia lui Putin. Cum e posibil de unita acest popor?

  2. Ce folos? Oricum cei de acolo voteaza ametiti alde Dodon si Usatii. Nu inteleg ei ca aceste investitii vin multumita democratilor care colaboreaza cu europenii.

  3. Cînd a dat Rusia fonduri pentru dezvotarea afacerilor în sud în special Găgăuzia. Cred că oamenii de acolo trebuie să înțeleagă că UE reprzintă viitorul nostru iar Rusia reprezintă ruinarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*