UE va finanța modernizarea infrastructurii podului de la Gura Bâcului

Uniunea Europeană este dispusă să finanțeze elaborarea studiului de fezabilitate și organizarea lucrărilor de reparație/ modernizare a infrastructurii podului peste Nistru dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc.

Potrivit surselor din cadrul Biroului Politici de Reintegrare, citate de Infotag, acest lucru a fost confirmat, în ajun, de către şeful Delegației UE în Moldova, Peter Michalko, la întrevederea cu viceprim-ministrul Cristina Lesnic.

El a menţionat că, în acest scop, va fi delegat un expert, care, în comun cu responsabilii din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, urmează să se implice în procesul de evaluare tehnică a capacităților podului și de stabilire a intervențiilor ce se impun a fi efectuate.

În cadrul discuției, oficialii au abordat ultimele evoluții în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, dinamica înregistrată în implementarea priorităților ce figurează în așa-numitul pachet Berlin plus, precum și aspecte legate de desfăşurarea următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”, care va avea loc în perioada 29-30 mai la Roma.

Peter Michalko a reiterat disponibilitatea deplină a UE de a contribui cu asistența tehnică și financiară necesară, direcționată spre realizarea inițiativelor de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii, sprijinirea procesului de reglementare și implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în localitățile din raioanele de est ale țării.

Vicepremierul a mulțumit oficialului european pentru sprijinul acordat și a reiterat că partea moldovenească va menține și în continuare o abordare proactivă în cadrul procesului de negocieri, precum și va contribui la identificarea unor soluții constructive și favorabile intereselor populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

Foto: radiochisinau.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*