Un cetățean turmentat a fost reținut de CNA pentru tentativă de „cumpărare” a polițiștilor de patrulare

Un bărbat din Comrat a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție în cadrul unei operațiuni comune CNA-SPIA a MAI, fiind cercetat penal pentru corupere activă.

Potrivit polițiștilor de patrulare, care au sesizat CNA, șoferul ar fi încercat să-i corupă pentru a nu documenta faptul conducerii automobilului în stare de ebrietate alcoolică avansată. Bărbatul le-ar fi promis oamenilor legii până la 10 mii de lei pentru eliberarea automobilul reținut și pentru a nu investiga cazul.

Urmare a testării gradului de alcoolemie a șoferului, concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat era de 0,96 mg/l.

În rezultatul măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, șoferul a fost prins în flagrant delict în automobilul unui ofițer de patrulare în momentul oferirii sumei de 16 000 de ruble rusești și 1200 de lei. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore, iar în privința acestuia urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la șase ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale.

Foto: cna.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*