Un contrabandist de țigări a fost reținut cu focuri de armă la Prut

Polițiștii de frontieră au reținut un locuitor al satului Valea Mare, Ungheni, în vârstă de 26 de ani, în timp ce încerca să treacă ilegal peste frontiera de stat 5125 pachete de ţigări, cu timbru de acciză al R. Moldova, comunică Puterea.

Astfel, miercuri, în jurul orei 21.30, pe direcția Bosia-Zagarancea, un echipaj al Poliției de Frontieră a observat o persoană cum transporta mai multe colete spre malul râului Prut. La apariţia poliţiştilor de frontieră, bărbatul a abandonat coletele şi, profitând de relief și de întunericul de afară, a încercat să fugă de la fața locului. Întrucât aceasta nu s-a supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au executat patru focuri de armă în plan vertical, conform legislației în vigoare.

În rezultat, inspectorii de frontieră au depistat patru colete în care erau ambalate 625 pachete de țigări „Plugarul” și 4500 de pachete „Ritm”. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 45 de mii de lei, a fost ridicată și depozitată la Sectorul Poliției de Frontieră Ungheni.

Din declarațiile tânărului moldovean, țigările au fost procurate în R. Moldova și trebuia să le transmită personal în România, de unde persoane străine urmau să le preia.

Polițiștii de frontieră continuă măsurile de investigație, cu scopul stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate. Bărbatul din Ungheni este cercetat în stare de libertate.

Foto: border.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*