Un deputat de la Tiraspol a fost arestat

Liderul Partidului Comunist din Transnistria, deputatul Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, Oleg Horjan, care a fost lipsit de imunitate parlamentară de către colegi, îşi va petrece următoarele două luni în izolatorul de detenţie preventivă din Tiraspol.

Această măsură de pedeapsă i-a fost stabilită de instanţa de judecată la solicitarea procuraturii, care consideră că deputatul a opus rezistenţă faţă de reprezentanţii autorităţilor.

„Ancheta investighează incidentul din 5 iunie. Potrivit camerelor de supraveghere, în acțiunile lui Horjan se constată semnele componentei infracțiunii „opunere de rezistență faţă de reprezentantul autorităţilor cu violență, fără pericol pentru sănătate”, a declarat președintele Comitetului de anchetă, Veaceslav Bînzari.

El a criticat declarațiile Partidului Comuniștilor din Republica Moldova în apărarea lui Horjan, care consideră că reținerea colegului politic transnistrean este o răfuială politică a autorităţilor de la Tiraspol cu opoziția.

„Încercările de a da o nuanţă politică infracţiunii reprezintă o modalitate de a evita pedepsirea. Această dorință de a conferi calitatea de victimă persoanei reţinute nu va afecta în niciun fel obiectivitatea investigației”, a subliniat Bînzari.

La 2 iunie, Horjan a desfăşurat un miting neautorizat în centrul Tiraspolului. După miting, mililţia a reţinut câţiva activişti. Ulterior, deputatul a mers la secția de miliţie, l-a împins pe unul dintre angajați, ar altuia i-a rupt epoleţii, cerând eliberarea persoanelor reţinute. Procuratura consideră că acţiunile sale sunt ilegale și a cerut Sovietului Suprem să-i retragă lui Horjan imunitatea parlamentară pentru a-l trage la răspundere, lucru care s-a întâmplat pe 6 iunie.

Foto: dnestr.tv

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*