„Un doctor pentru tine”, etapa a doua

Femeile din localitățile rurale vor beneficia gratuit de testare mamografică, în cadrul celei de-a doua etape a programului „Un doctor pentru tine”.

Noul program de screening mamar a fost lansat astăzi, în scopul prevenirii maladiilor oncologice și informării societății despre grupele de risc și tratamentele aplicate. În acest scop, au fost procurate trei utilaje mobile care în perioada octombrie – decembrie curent, se vor deplasa la Leova, Rezina, Strășeni, Șoldănești, Cantemir și Nisporeni.

De asemenea, a fost achiziționată și o mașină nouă de radiografie, pentru a asigura o mai bună acoperire a localităților cu examene radiografice gratuite.

Începând cu 1 august curent, echipe mixte de medici au oferit consultații pentru 5154 de persoane. În același timp, 2483 copii din localitățile rurale au beneficiat de servicii medicale stomatologice, iar alte 10180 de persoane au făcut examene radiologice gratuite. Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată la inițiativa prim-ministrului Pavel Filip, pentru a spori accesul la serviciile medicale în sate. Echipele mobile de medici specializați vor continua deplasarea în localități pentru a examina gratuit oamenii.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*