Un fost comediant a fost desemnat candidat la postul de premier al Sloveniei

Cinci partide de centru-dreapta din Slovenia l-au nominalizat pe Marjan Sarec, un fost actor de comedie care a devenit politician, pentru funcţia de prim-ministru şi pentru formarea guvernului, în urma alegerilor generale din data de 3 iunie, informează Reuters.

Nominalizarea acestuia se aşteaptă să pună capăt celui mai lung impas politic în care se află ţara în urma unor alegeri.

Partidul Democrat Sloven anti-imigranţi al fostului prim-ministru Jamez Jansa, singurul partid care a câştigat 25 de locuri în Parlament, nu poate singur să formeze guvernul.

Legea slovacă prevede că parlamentarii pot nominaliza candidaţii pentru postul de premier, în cazul în care preşedintele nu poate numi un candidat pentru că niciun partid nu deţine majoritatea în parlament.

Parlamentul urmează să voteze nominalizarea lui Sarec pe data de 17 august. Pentru a putea fi desemnat premier acesta va trebui să beneficieze de o majoritate absolută, adică ar trebui să fie votat de cel puţin 46 dintre cei 90 de membri ai parlamentului, pentru a fi ales. Mediafax scrie că Sarec este un fost actor de comedie al cărui al doilea mandat de primar al oraşului Kammik din nordul Sloveniei expiră anul acesta.

Foto: balkaninsider.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*