Un fost președinte de raion și șeful unei companii de construcţii, trimiși în judecată

Fostul preşedinte al raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, împreună cu administratorul ÎM „Edilitate Criuleni”, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru organizare şi, respectiv, complicitate la comiterea abuzului de serviciu, soldat cu prejudicierea intereselor publice în proporţii considerabile.

Procuratura Anticorupţie anunță că a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată dosarul de învinuire a celor doi.

Potrivit procurorilor, în intervalul iulie 2015 –  aprilie 2017, inculpatul, care exercita funcţia de preşedinte al raionului Criuleni, a solicitat tuturor conducătorilor instituţiilor de învăţământ din unitatea administrativă ca lucrările ulterioare să fie efectuate prin intermediul ÎM „Edilitate Criuleni”, fondată de către Consiliul Raional.

Acţionând de comun acord şi în înţelegere prealabilă, prin intermediul ÎM „Edilitate Criuleni” inculpaţii au executat lucrări de construcţii şi reparaţii la obiectivele instituţiilor subordonate Consiliului Raional Criuleni, cu exagerări la volumul şi costul lucrărilor. Potrivit estimărilor efectuate de specialiştii Inspecţiei de Stat în Construcţii, prin aceste acţiuni ilicite, interesele publice au fost prejudiciate cu 252 mii de lei.

Fostul preşedinte al raionului şi-a recunoscut vina, încheind cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Pentru asemenea infracțiuni, norma penală prevede amendă în mărime de la 1350 la 2350 u.c. sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

Foto: realitatea.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*