Un fost Procuror General, numit judecător la Curtea Constituțională

tribuna.md

Fostul Procuror General al RM, Corneliu Gurin, a fost numit de plenul Consiliului Superior al Magistraturii în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Mandatul acestuia este de șase ani.

Potrivit legii,Curtea Constituţională se formează din șase judecători. Doi judecători sunt numiţi de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Numirea lui Gurin în funcție este operată în contextul demisiei lui Igor Dolea din funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Corneliu Gurin urmează să depună jurământul în Parlament la 14 decembrie.

„A fost o surpriză pe neașteptate. Nu eram pregătit pentru o asemena schimbare dar, în același timp, este o onoare pentru mine și cred că este o apreciere a activității mele anterioare în domeniul jurisprudenței. Sper că voi face față”, a declarat fostul procuror general pentru „Ziarul de Gardă”.

În vârstă de 43 de ani, Corneliu Gurin a deținut funcția de Procuror General între 18 aprilie 2013și 1 martie 2016. Gurin a fost cel care, la 15 octombrie 2015, a cerut în Parlament ridicarea imunității lui Vlad Filat, care ulterior a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Gurin a demisionat la 26 februarie 2016, cu puțin timp până la intrarea în vigoare a noii Legi cu privire la Procuratură.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*