Un grup de experți ai FMI se află la Chișinău, într-o misiune de evaluare

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ben Kelmanson, se va afla, în perioada 25 octombrie-7 noiembrie a.c., într-o vizită de lucru la Chișinău.

Reprezentantul Permanent al FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin, a anunțat că, pe parcursul vizitei, misiunea va purta discuții cu autoritățile în contextul pregătirii pentru consultările periodice prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI, pentru anul 2017, și a evaluării a doua a programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

Misiunea va analiza evoluțiile recente din economie și progresul atins în implementarea programului autorităților, va actualiza datele și va evalua perspectivele la nivel macroeconomic, precum și va discuta cu autoritățile despre politicile macroeconomice din viitor.

Programul pe trei ani al autorităților R. Moldova, susținut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. Acesta este finanțat printr-un credit în valoare totală de 129,4 milioane de drepturi speciale de tragere (DST) (sumă echivalentă cu circa 182 milioane de dolari SUA și cu 75 la sută din cota deținută de R. Moldova la FMI), dintre care 41,7 milioane de DST (circa 59 mil. USD) au fost deja debursate.

Moldpres

Foto: activenews.ro

2 Comments

  1. Important acestia sa nu daie ochii cu Maia si Nastase, aceia asteapta sa le spuna vreo noua balada pentru ai convinge sa lase Moldova in saracie si sa n-o sustina financiar.

  2. FMI a fost dovada elocventa ca totusi institutiile internationale au incredere in actualul Guvern si actuala guvernare asta in pofida criticilor ce le aduce al de Maia sau Nastase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*