Un moldovean, unul dintre cei mai puternici oameni din lume

Singurul om din lume care a reuşit, din prima încercare, să traverseze înot şapte strâmtori de pe întreg globul pământesc este din R. Moldova. Bărbatul s-a pregătit bine, fizic şi moral, şi a reuşit din prima încercare să le treacă pe toate.

El este al 8-lea om de pe planetă care înoată strâmtorile „Oceans Seven”.

Cel care a reuşit, din prima încercare, să traverseze Canalul de Nord, Strâmtoarea Cook, Canalul Molokai, Canalul Mânecii, Canalul Catalina, strâmtorile Tsugaru şi Gibraltar este Ion Lazarenco Tiron. După ani de performanţe, sportivul a obţinut numeroase medalii. Trei ani la rând a fost şi “Cel mai bun înotător al Irlandei”. A şaptea strâmtoare a cucerit-o din întâmplare, scrie tvrmoldova.md.

Ion Lazarenco Tiron este stabilit de 20 de ani în Irlanda, dar chiar şi la mii de kilometri distanţă de Moldova, se gândeşte la ţara de baştină, la viitorul neamului sau. De aceea îi dedică fiecare succes.

După fiecare obiectiv atins, Ion Lazarenco Tiron spune că se lasă de înot, însă nu poate renunţa aşa uşor. Iar în anul Centenarului se va implica într-un nou proiect, va înota 100 de kilometri pe Prut, alaturi de inotatorul roman Avram Iancu.

Foto: unimedia.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*