Un nou complex sportiv multifuncțional a fost inaugurat la Telenești

Un complex sportiv performant a fost inaugurat duminică în oraşul Telenești, graţie contribuţiilor băştinaşilor plecaţi din localitate, autorităţilor locale şi Guvernului Elveţiei.

Complexul sportiv multifuncțional în aer liber include un teren de minifotbal, teren de baschet și volei, construite conform celor mai moderne tehnologii. Acesta va fi dotat curând cu aparate de fitness.

„Zona de sud a orașului Telenești este cea mai dens populată din localitate. Aici locuiesc 750 locuitori, inclusiv circa 230 tineri și 125 copii cu unul sau ambii părinți plecați peste hotare. Cu toate acestea, în zona respectivă nu exista infrastructură de agrement, sport și socializare adecvată. Din această cauză copiii, inclusiv cei ai căror părinți sunt plecați, se jucau în drum ori erau nevoiți să parcurgă distanțe mari pentru un teren bine amenajat, iar persoanele în etate nu aveau unde socializa”, a spus primarul oraşului Teleneşti, Vadim Lelic.

Complexul are o suprafață de aproximativ 1700 metri pătrați, fiind și cel mai mare teren sportiv din oraș. Acesta va găzdui competiții naționale şi regionale.

Bugetul total al proiectului depășește suma de 1.071 milioane de lei. Contribuția băștinașilor a fost de 110.796 lei, cea a Guvernului Elveției de 370.587 lei, iar a Primăriei orașului Telenești de 414.594 lei. Federația Moldovenească de Fotbal a oferit 176.085 lei.

Foto: md.undp.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*