Un originar din Basarabia, pe lista persoanelor indezirabile în Rusia

Liderul Partidului Mișcarea Populară din România, reprezentantul românilor din Republica Moldova în Parlamentul României, Eugen Tomac, originar din sudul Basarabiei, este unul dintre cei cinci români care se regăsesc în lista persoanelor idezirabile, declarate de Rusia, transmite Puterea.info.

Eugen Tomac figurează în lista respectivă alături de fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu, preşedinte al Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning, precum și editorialist la portalul Deschide.md din R. Moldova; Gheorghe Haţegan,  director general adjunct la „Transgaz”; istoricul Adrian Cioroianu, delegat permanent pe lângă UNESCO și ex-ministru de Externe al României; Liviu Chondon, comandor al Forţelor Navale Române.

În replică la interdicția de a intra în Rusia, Tomac scrie pe pagina sa de Facebook că acest fapt îi confirmă că insistențele sale „de a atrage atenția asupra riscului pe care Rusia îl reprezintă pentru pacea în regiune și chiar pentru Europa, au avut un ecou puternic la Kremlin.”

„A fi persona non-grata într-un stat care ne-a amputat țara prin pactul Ribbentrop-Molotov reprezintă un motiv în plus pentru mine să continui acest proiect politic de a lupta pentru drepturile românilor din R. Moldova și Ucraina”, afirmă Eugen Tomac.

În total „lista neagră” emisă de Mosocova conține 89 de persoane – oficiali europeni, europarlamentari şi lideri politici din Germania, Spania, Suedia, Olanda, Letonia, Danemarca, Lituania, Polonia, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Cehia, Estonia, Franţa, Grecia şi Finlanda.

Foto: b1.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*