Vama a acumulat peste 444 mil. de lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 12-18 noiembrie, 444,1 milioane lei, fiind perfectate în total 11.021 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 115 încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare, dispozitive electronice, produse alimentare, produse pentru îngrijirea personală, produse anabolizante, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 79 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 329.088 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 89.778 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18.366 și respectiv, 13.955 de traversări.

Foto: customs.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*