Vama a acumulat peste 466 mil. de lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 24-30 septembrie a.c., 466,2 milioane lei, fiind perfectate în total 11.189 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 134 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, produse cosmetice, piese auto uzate, țigarete etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 55 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 541.711 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 97.170 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 20.268 și respectiv 14.015 de traversări.

Foto: customs.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*